Eficienta unui tool de pontaj online

/, OKEY/Eficienta unui tool de pontaj online

Timpul e cea mai importanta resursa pentru orice antreprenor sau manager de HR. In 2020 sa continui sa faci pontajul fizic, prin intermediul unei foi de hartie, e o pierdere de timp cand ai la dispozitie zeci, poate chiar sute, de tool-uri de pontaj online.

Eficienta unui astfel de tool se verifica doar atunci cand il folosesti, insa pana la achizitionare este necesar sa ne documentam despre avantajele pe care le ofera si cum ne face viata mai usoara. Atat noua, cat si angajatilor nostri.

Pontajul reprezinta foaia de prezența a salariaților. Pontarea se intocmește in baza condicii de prezența, care reprezinta documentul primar prin care angajatii isi certifica prezenta la programul zilnic, atat la începutul programului, cat si la sfarsitul programului, cu consemnarea orei de incepere si terminare a programului zilnic.

Fisa de pontaj zilnica este in conformitate cu legea. Ea a devenit obligatorie incepand cu data de 7 august 2017. Conform modificarilor din Codul Muncii, Articolul 119 precizeaza ca angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de lucru prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit ale programului de lucru.

Am stabilit asadar ce este pontajul si care sunt detaliile legislative ale fisei de pontaj. Insa cum nimic nou nu este sub soare, asa nici pontajul nu este ceva de azi. A fost folosit pentru mult timp, insa ce e diferit acum e ca viteza operatiunilor atat de la nivelul unei firme, cat si de la nivelul mediului de afaceri, a crescut datorita adoptarii in masa a instrumentelor digitale si, in definitiv, a digitalizarii.

In ultima perioada au aparut mai multe solutii de pontaj online care ofera o suma de functionalitati ce vin in sprijinul digitalizarii afacerii si eficientizarii operatiunilor. Aceste tool-uri ofera o serie de avantaje precum:

Cresterea eficientei departamentului de HR si a operatiunilor care implica resursele umane ale business-ului.

Digitalizarea datelor si automatizarea fluxurilor de lucru reprezinta un suport necesar pentru specialistii de resurse umane din companii atunci cand isi fac treaba. Prin intermediul pontajului online se automatizeaza un proces redundant si repetitiv, iar astfel se obtine mai mult timp care sa fie directionat spre activitati si obiective mult mai importante pentru dezvoltarea business-ului.

Pontajul online construieste o noua dimensiune a transparentei la locul de munca.

La baza sa, pontajul reprezinta un produs al increderii dintre angajat si angajator. Increderea se construieste pe adevar si onestitate. De aceea e foarte important ca fluxul de informatii sa fie accesibil fiecaruia.

Un instrument de pontaj online reintroduce rolul transparentei la locul de munca. Mai mult decat atat, datorita tehnologiei, pontajul devine automat. Inregistrarea se face de catre platforma care mentine o privire de ansamblu asupra datelor. Astfel este eliminat scenariul in care s-ar fi putut produce neintelegeri legate de pontaj.

Centralizarea datelor despre angajati devine un proces mult mai usor si facil.

Aminteam la inceputul articolul de momentul in care se utilizau foile pentru tinerea evidentei la locul de munca. Era o activitate din care era foarte dificil sa poti obtine anumite rapoarte sau date care sa iti ofere o imagine despre firma ta. Pe deasupra exista si sansa ca un angajat sa uite sa noteze pe fisa de pontaj.

Se puteau obtine concluzii, insa asta ar fi insemnat o munca titanica fata de optiunea care exista acum cand intri in aplicatie si apesi pe un buton care iti genereaza rapoarte atat generale cat si individuale. Rapoarte care te ajuta sa vezi ce decizii sa iei pe viitor si incotro sa-ti depui energia si efortul.

Pontajul online pastreaza datele angajatilor in siguranta.

Fisia de pontaj pe foaie de hartie prezinta un risc enorm. In primul rand, avand in vedere ca se obisnuia sa se pregateasca cate o foaie pentru fiecare zi, atunci exista posibilitatea de a amesteca foile si de a incurca. Ceea ce inseamna pierderea timpului.

In al doilea rand, foile se pot deteriora usor sau, mai rau, se pot rataci. Pierderea datelor angajatilor este o problema, dar se poate evita cu un instrument de pontaj online. Pe langa control asupra datelor si flexibilitate in utilizarea lor, pontajul online ofera siguranta afacerii tale. Datele obtinute sunt stocate si salvate in platforma.

Renunta la foaie si pix si treci pe online. Incearca o solutie digitala!

Pontajul online nu mai este o realitate din viitor. E prezentul. Adoptarea unui astfel de instrument reprezinta un castig enorm pentru intreaga firma si ofera atat managementului firmei cat si business-ului un avantaj fata de concurenta.

Tool-ul de pontaj online din modulul de HR al platformei OKEY pune la dispozitie o serie de optiuni interesante: definirea orelor de lucru pe departamente, rapoarte detalitate si pastrarea datelor in siguranta.

Screenshot cu tab-ul calendar din pontajul online din modulul de HR din OKEY
Calendar

Cum se realizeaza? Pontajul se va realiza de pe o tableta care va avea o aplicatie nativa Android si care va transmite datele catre portal. In portal se va implementa un API ce va permite schimbul de date.

ScreenShot cu setarea programului in pontaj online din OKEY
Setarea orelor de program